Grab Cibubur adalah Pusat Grab? Blogpress Ukuran Card Id

Dalam perbincangan ini, kami akan memberikan penjelasan mengenai persoalan sama ada pejabat Grab Cibubur benar-benar pusat Grab? Di tengah-tengah wabak seperti sekarang, banyak orang terpaksa diberhentikan oleh syarikat. Oleh itu, menyertai sebagai pemandu grab mungkin merupakan alternatif untuk menjana pendapatan.

Lebih-lebih lagi, teksi motosikal dalam talian sendiri telah menjadi salah satu gaya hidup harian masyarakat metropolitan seperti di kawasan Jabodetabek. Bayaran yang diperoleh dengan menjadi ‘ojol’, sebagai teksi motosikal dalam talian dipanggil, juga sangat baik untuk memenuhi keperluan harian. Oleh itu, tidak hairanlah ramai yang mencari maklumat sama ada pejabat Grab Cibubur benar-benar pusat Grab.

Sebabnya adalah kerana pendaftaran dan ujian calon pemandu untuk menjadi rakan kongsi dijalankan di pejabat grab Cibubur, terutama bagi mereka yang akan mendaftar sebagai teksi motosikal. Bakal pemandu sepatutnya menyediakan pelbagai keperluan terlebih dahulu sebelum melawat pejabat. Tetapi mengikut maklumat, anda perlu mendaftar secara dalam talian untuk mengetahui ketersediaan atau kuota pendaftaran.

Untuk maklumat lanjut, bagi anda yang ingin pergi ke pejabat dengan tujuan mendaftar atau orang lain, ketahui alamat pejabat yang betul. Mengenai sama ada pejabat Grab Cibubur adalah pusat Grab, ia tidak. Mari kita periksa alamat ibu pejabat korporat Grab yang betul.

Adakah benar bahawa Pejabat Grab Cibubur adalah Pusat Grab?

Memang benar bahawa pejabat grab yang terletak di kawasan Cibubur di Jakarta Timur adalah pejabat sebagai tempat untuk mendaftar rakan kongsi atau pemandu yang berpotensi. Ramai yang menganggap pejabat itu sebagai hab Grab di Indonesia. Tetapi nampaknya, pejabat grab di kawasan Cibubur hanya digunakan sebagai tempat pendaftaran, bukan ibu pejabat.

Ramai orang berfikir bahawa merebut pejabat Cibubur bukan sahaja untuk pendaftaran, tetapi juga menerima perkhidmatan aduan dan lain-lain yang berkaitan dengan Grab. Malah, aktiviti di pejabat hanya melayani pendaftaran dan ujian calon pemandu.

Kemudian, di manakah terletaknya ibu pejabat Grab Indonesia? Lokasi ibu pejabat adalah di Jl. Bendungan Hilir No 114A, RT 13 / RW 6, Bendungan Hilir, Daerah Tanah Abang, Bandar Jakarta Tengah, Wilayah Ibu Kota Khas Jakarta. Untuk waktu operasi, pejabat ini dibuka setiap hari dari 08.00 hingga 17.00.

Lokasi Pejabat Grab Cibubur Jakarta Timur

Persoalan sama ada pejabat Grab Cibubur adalah pusat Grab telah dijawab, maka di manakah lokasi pejabat Grab di kawasan Cibubur di Jakarta Timur? Bagi mereka yang merancang untuk mendaftar untuk menjadi rakan kongsi atau pemandu grab, mereka boleh pergi ke pejabat yang terletak di Cibubur Jaktim.

Alamatnya adalah di Jl. Jamboree No. 1 Cibubur East Jakarta di kawasan Taman Wiladatika. Anda tidak perlu membayar tiket masuk Wiladatika Park semasa melawat untuk pendaftaran dan ujian. Untukjam itu sendiri, pejabat grab di Cibubur dibuka setiap hari dari 08.00 hingga 16.00 WIB.

Sebelum datang ke lokasi, pastikan anda mencari ancer-ancer terlebih dahulu. Untuk kesederhanaan, anda boleh menggunakan Peta Google dengan kata kunci Taman Wiladatika Jakarta Timur. Kerana bagi mereka yang bukan penduduk Jakarta, mungkin agak sukar untuk mencari lokasi pejabat ini.

Daftar Dalam Talian Sebelum Pergi ke Pejabat Grab Cibubur

Sebelum melawat lokasi Grab Office di Cibubur, anda perlu mendaftar secara dalam talian. Matlamatnya adalah untuk mengetahui dan mendapatkan kuota pendaftaran. Biasanya, bagi mereka yang belum mendaftar dalam talian, mereka tidak boleh mendapatkan perkhidmatan jika kuota hari itu penuh.

Untuk mendaftar secara dalam talian juga agak mudah, hubungi pusat hubungan melalui 021 80-648-777 untuk mendapatkan kuota serta maklumat mengenai keperluan yang mesti dibawa ke pejabat. Selepas menempah kuota, anda akan diberi maklumat tentang hari bersama-sama dengan anggaran jam mesti datang ke lokasi.

Sebagai salah satu syarikat teksi motosikal dalam talian terbesar di Indonesia, tidak menghairankan bahawa begitu banyak orang ingin bergabung sebagai pemandu. Jadi hari ini kuota untuk menjadi pemandu sering penuh dan anda perlu menunggu sehingga hari atau bahkan minggu.

Aktiviti yang Dihidangkan di Pejabat Grab Cibubur

Jawapan kepada soalan sama ada pejabat Grab Cibubur adalah pusat Grab adalah sangat jelas bahawa pejabat di Cibubur Google sebagai pejabat Pusat.

  1. Pendaftaran

Seperti yang dijelaskan sebelum ini, t empat ini digunakan sebagai registrasi untuk bakal pemandu motor, bukan pemandu kereta. Untuk pendaftaran pemandu kereta tidak dilayan di pejabat Grab Cibubur.

  1. Aduan Yang Digantung

Supend diberikan kepada pemandu yang melanggar peraturan atau syarat supaya mereka tidak dapat bekerja seperti biasa kerana akaun disekat. Anda boleh mengadu tentang masalah penggantungan ke pejabat ini yang kemudiannya akan diminta untuk menguji semula supaya akaun boleh digunakan semula.

  1. Aduan Akaun

Pejabat ini juga melayani masalah aduan akaun contohnya apabila akaun dikunci, dibekukan atau masalah lain yang berkaitan dengan akaun. Anda juga tidak perlu menunggu dalam talian untuk mendapatkan perkhidmatan yang berkaitan dengan akaun anda.

  1. Ujian Pemandu Prospektif

Bakal pemandu juga mesti menjalani beberapa siri ujian termasuk ujian menunggang keselamatan untuk menguji keupayaan memandu kenderaan. Jika pandu uji ini gagal, maka anda secara automatik gagal menjadi pemandu di Grab.

  1. Pengambilan Semula Atribut

Pengumuman mengenai tamat pengajian sebagai pemandu teksi motosikal dalam talian di Grab dibuat pada hari yang sama atau pada hari lain. Jika anda telah lulus, anda boleh mengambil atribut di pejabat yang sama.

Sekali lagi, sama ada pejabat Grab Cibubur adalah pusat Grab adalah tidak betul. Oleh itu, hanya perkhidmatan seperti yang telah kami sebutkan di atas yang dilayan oleh pejabat Grab Cibubur. Oleh itu, bagi pengguna perkhidmatan grab yang ingin membuat aduan mengenai perkara lain, mereka boleh mengunjungi ibu pejabat.

Dokumen untuk Dibawa Bila Ke Pejabat Grab

Untuk memohon sebagai rakan kongsi, anda mesti membawa beberapa dokumen apabila anda melawat pejabat grab di Cibubur, Jakarta Timur. Beberapa dokumen yang dimaksudkan termasuk:

  1. Salinan identiti. Seperti KTP dan KK yang kemudiannya mesti dikemukakan dalam bentuk salinan fotokopi.
  2. Salinan STNK. Bakal pemandu juga mesti mengumpul salinan STNK dari kenderaan yang akan digunakan semasa operasi kemudian. Plat lesen juga mesti sama antara yang ada di motosikal dan yang didaftarkan kerana jika tidak, ia akan menyebabkan akaun anda
  3. Secara fizikal sihat. Lampirkan sijil kesihatan sebagai bukti bahawa anda berada dalam keadaan sihat secara rohani dan fizikal untuk menjadi pemandu ojol. Sila ambil perhatian bahawa Grab mempunyai syarat umur maksimum untuk bakal pemandu, iaitu 55 tahun.
  4. SIM C. Bakal pemandu mesti mempunyai lesen memandu sebagai syarat utama untuk pendaftaran di pejabat grab.

Bagi mereka yang merancang untuk mendaftar dan melawat pejabat Grab Cibubur, pastikan anda telah membawa beberapa dokumen penting di atas. Anda boleh menyemak maklumat lain melalui halaman rasmi www.grab.com jangan tertipu oleh orang yang memberikan maklumat palsu.

Nah, sekarang anda tahu jawapan sama ada pejabat Grab Cibubur benar-benar pusat Grab, bukan? Kami berharap penjelasan bahawa pejabat Grab Cibubur adalah pusat Grab di atas berguna untuk pembaca, terutamanya bagi mereka yang merancang untuk mendaftar sebagai rakan kongsi.

Baca Juga