Pusat Panggilan BCA 24 Jam 1Suara

Pusat panggilan BCA adalah kemudahan yang disediakan oleh pengurusan Bank Central Asia (BCA) dalam usaha untuk menyediakan perkhidmatan aduan daripada pelanggan. Pusat panggilan itu sendiri ditakrifkan sebagai pusat panggilan syarikat atau pejabat untuk menerima atau menghantar permintaan melalui telefon.

Pelanggan BCA yang ingin berkomunikasi dengan bank, contohnya, apabila terdapat soalan atau aduan, boleh menghubungi melalui nombor CC. Anda boleh menghubungi nombor pusat contac  24 jam, boleh melalui telefon bimbit atau talian tetap dari mana-mana sahaja di Indonesia tanpa perlu memasukkan kod setiap wilayah.

Walau bagaimanapun, biasanya untuk panggilan dari negara asing, anda perlu menambah kod tertentu di hadapan nombor pusat panggilan BCA  yang juga akan kita bincangkan dalam perbincangan ini. Di samping itu, untuk menghubungi CS melalui nombor pusat panggilan pelanggan juga akan dikenakan tarif. Pelanggan tidak perlu risau, kerana bayaran perkhidmatan untuk menghubungi nombor CC BCA agak murah.

Menariknya, salah satu bank swasta terbesar, BCA juga menawarkan pusat panggilan tanpa dikenakan bayaran perkhidmatan. Pelanggan boleh menghubungi bank melalui WhatsApp, media sosial, e-mel atau berbual melalui laman web rasmi. Untuk maklumat lebih lanjut, dalam perbincangan ini, kami akan mengkaji sepenuhnya mengenai perkhidmatan pusat panggilan bca. Ayuh, lihat!

Nombor Pusat Panggilan BCA  dan Perkhidmatannya

Bagi mereka yang ingin menghubungi Bank ini melalui perkhidmatan cc, anda boleh menekan nombor halo BCA di 15 00 888 tanpa disertakan dengan kod kawasan jika anda berada di Indonesia. Pasukan perkhidmatan pelanggan yang menerima panggilan pelanggan melalui nombor akan memberikan jawapan mengikut soalan. Berikut adalah beberapa perkara yang sering ditanya melalui Halo BCA:

 1. Aduan yang berkaitan dengan masalah

Sebilangan besar pemanggil pusat panggilan pusat panggilan BCA mengalami masalah, baik sebagai pelanggan dan orang awam. Sebagai contoh, kad ATM yang ditelan supaya ia memerlukan penyekatan sementara, mengalami kes penipuan, nombor akaun yang disekat dan masalah lain. Biasanya, pelanggan akan menghubungi CC terlebih dahulu apabila mereka mendapat masalah kerana Halo BCA boleh dihubungi 24 jam.

 1. Stash produk

Melalui pusat contac, anda juga boleh meminta maklumat mengenai sebarang produk deposit yang ditawarkan oleh bank. Sebahagian daripada mereka adalah simpanan Cpresi, niaga hadapan, peringkat dan banyak produk lain.

 1. Kad kredit

Sekiranya anda berminat untuk menggunakan perkhidmatan kad kredit, anda juga boleh meminta maklumat ini melalui Halo BCA. Anda boleh bertanya tentang jenis kad kredit yang paling sesuai atau memenuhi kriteria. Di samping itu, pelanggan yang sudah mempunyai kad kredit juga boleh memohon kenaikan had melalui pusat panggilan.

 1. Perkhidmatan Pinjaman

Perkhidmatan mengenai dana pinjaman adalah sangat biasa dalam aktiviti perbankan, termasuk di BCA. Anda boleh bertanya tentang maklumat pinjaman yang ada termasuk terma, tempoh, faedah dan butiran lain.

 1. BCA Syariah

Ramai pelanggan juga menghubungi pusat panggilan BCA untuk bertanya tentang perkhidmatan Syariah, contohnya untuk pembiayaan dan deposit.

 1. Insurans

Dipanggil Bankasurans, produk yang ditawarkan termasuk Provisa Syariah, Max / Platinum, Platinum Syariah dan produk insurans lain.

Sebagai tambahan kepada soalan mengenai produk BCA seperti yang dinyatakan di atas, melalui pusat panggilan anda juga boleh memohon pembukaan akaun baru. Selain itu, pada masa ini Bank Central Asia telah menyediakan perkhidmatan pembukaan akaun dalam talian melalui perbankan internet dan perbankan m.

Kadar Perkhidmatan Pusat Panggilan BCA

Untuk menghubungi pusat panggilan bank, pelanggan akan dikenakan bayaran perkhidmatan. Jika anda menghubungi melalui telefon bimbit kemudian gunakan nombor +62 21 15000 888 di mana kemudian anda akan dikenakan kadar bayaran bermula dari Rp 220 setiap 2 minit. Maklumat mengenai yuran perkhidmatan ini mungkin berubah bergantung pada polisi dan jenis penyedia yang digunakan untuk menghubungi.

Sebelum menghubungi Halo BCA, anda harus menyediakan data peribadi seperti nama penuh anda, tarikh lahir, nombor akaun, dan nama ibu kandung. Kerana biasanya apabila menghubungi perkhidmatan pelanggan perbankan, anda pasti akan diberi beberapa soalan pengesahan terlebih dahulu untuk keselamatan transaksi pelanggan.

Dengan menyediakan data yang diperlukan dan soalan yang akan anda sampaikan, ia akan menjimatkan kadar perkhidmatan telefon. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu dikenakan bayaran perkhidmatan, anda boleh menghubungi BCA melalui WhatsApp, yang akan kami jelaskan dalam sub-perbincangan seterusnya.

Cara Menghubungi BCA melalui WhatsApp

Selain nombor CC, pelanggan juga boleh menghubungi bank melalui nombor WhatsApp. Perkhidmatan terbaru dari BCA ini menjadikannya sangat mudah bagi pelanggan kerana mereka tidak dikenakan harga telefon. Selain itu, walaupun mereka berkomunikasi melalui WhatsApp, pelanggan masih boleh bertanya tentang pelbagai produk perkhidmatan atau mengemukakan aduan.

Bukan itu sahaja, pusat panggilan melalui nombor WhatsApp ini juga boleh dihubungi 24 jam sepenuh masa, yang bermaksud tiada had masa. Supaya apabila anda memerlukan pelbagai maklumat, anda boleh mendapatkan respons cepat daripada BCA. Walau bagaimanapun, anda hanya boleh menggunakan ciri sembang dan tidak boleh menggunakan ciri panggilan video atau mesej suara.

Adakah anda sudah tahu bagaimana menghubungi pusat panggilan BCA melalui nombor whatsApp? Di sini kami memberikan maklumat mengenai nombor telefon rasmi dan cara menghubunginya:

 1. Simpan nombor telefon WhatsApp 0811 1500 998 pada telefon anda. Ingat, hanya ada satu nombor WA bank dan nama “Bank BCA” dan logo yang disahkan disenaraikan jadi jangan tertipu jika ada nombor lain yang cuba menghubungi anda bagi pihak BCA.
 2. Untuk memulakan sembang, pergi ke kenalan yang disimpan sebelum ini dan tuliskan mesej yang bermula #HaloBCA. Selepas beberapa ketika, pasukan perkhidmatan pelanggan atau pentadbir akan membalas sembang anda.
 3. Kemudian anda boleh mengemukakan soalan atau aduan yang ingin anda hantar. Sebagai contoh: “Saya ingin bertanya kepada anda tentang pinjaman tanpa rahmat, bagaimana anda melakukannya?”. Selepas itu, ia tetap hanya menunggu jawapan daripada CS yang biasanya tidak mengambil masa yang lama.

Fyi, jika cs telah membalas mesej anda dan tidak ada balasan lagi untuk masa yang lama maka lajur sembang akan berakhir oleh pasukan perkhidmatan pelanggan. Anda juga boleh menghantar foto dalam format PNG, JPEG atau JPG melalui sembang. Tertanya? Anda boleh mencubanya sendiri, jika anda memerlukan maklumat, tidak ada salahnya menghubungi BCA melalui WhatsApp.

Cara Menghubungi Pusat Panggilan Halo BCA  secara Percuma

BCA juga menyediakan perkhidmatan penjagaan pelanggan  lain, yang tentu saja percuma untuk kredit, termasuk yang berikut:

 1. Melalui Twitter

Nama akaun Twitter bang ini @haloBCA yang boleh anda hubungi melalui DM atau sebutkan apabila anda mempunyai soalan mengenai produk BCA. Akauntidak boleh dikunci supaya bca Twitter CS boleh membalas mesej yang anda hantar.

 1. Melalui Sembang

Pergi ke laman web rasmi bank dan anda boleh menggunakan ciri sembang yang tersedia.  Alamat laman web rasmi berada di bca.co.id, kemudian anda dapat melihat utusan pop timbul di sudut kanan bawah halaman laman web.

 1. Melalui E-mel

Alamat e-mel Halo BCA berada di halobca@bca.co.id yang boleh anda gunakan untuk menghubungi pasukan perkhidmatan pelanggan  apabila anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan. Biasanya pentadbir e-mel akan membincangkan mesej anda dalam masa 24 jam, tetapi mungkin ia boleh menjadi lebih cepat.

Nah, bagi anda yang merancang untuk menghubungi perkhidmatan pelanggan BCA, anda boleh menggunakan salah satu pusat panggilan di atas. Rakam dan simpan maklumat mengenai Pusat Panggilan BCA supaya jika diperlukan pada bila-bila masa ia boleh berguna.

Baca Juga: