Pusat Servis Asus :RadarDetik

Pusat Servis Asus lokasi di mana pembaikan kerosakan tersebar di seluruh Indonesia, terutamanya di DKI Jakarta. Tempat perkhidmatan rasmi ini mempunyai perkhidmatan laman web supaya anda dapat mengakses pelbagai maklumat dalam talian tanpa perlu berulang-alik ke lokasi tertentu.

Asus membentangkan pelbagai jenis produk, seperti papan induk, telefon bimbit, komputer riba, menara PC, monitor, rangkaian, dan banyak lagi. Setiap pembelian peranti diberi jaminan yang berbeza, antara satu tahun hingga 3 tahun atau lebih.

Setiap peranti mempunyai fungsi sendiri, ada yang bertindak memaparkan fungsi secara langsung, seperti papan kekunci memaparkan huruf dan nombor. Walaupun terdapat juga yang bertindak sebagai otak atau bahagian dalam tanpa memaparkan output atau output yang kelihatan.

Asus adalah syarikat taiwan yang kini global dan menduduki kedudukan tertentu di kalangan rakyat Indonesia. Ramai orang telah beralih daripada jenama telefon pintar terkenal kepada jenama Taiwan ini dengan mempertimbangkan spesifikasinya.

Tablet juga merupakan salah satu objek elektronik yang juga memeriahkan senarai produk Asus di dunia. Apabila terdapat masalah dengan tablet, anda boleh melawat Pusat Servis Asus di mana kerosakan dibaiki oleh pelbagai produk dengan pelbagai jenis dan julat harga.

Lokasi Pengedaran Pusat Khidmat Asus

Lokasi Pusat Perkhidmatan Asus Di mana Pembaikan Kerosakan tersebar di seluruh kepulauan. Ibu kota Jakarta hanyalah salah satu daripada penyebaran ini, kerana terdapat banyak lokasi lain, seperti Jogja dan Surabaya. Setiap bandar mempunyai beberapa cawangan di lokasi yang berbeza.

Secara keseluruhan, nombor telefon yang boleh dihubungi di setiap rantau adalah pada 1500 128 dengan kod wilayah berdasarkan rantau yang diletakkan sebelum menekan nombor pertama. Setiap tempat mempunyai waktu buka dan tutup sendiri, serta hari yang berbeza.

Sebut sahaja Aceh, tepat di Banda Aceh, lokasi tempat perkhidmatan rasmi Asus adalah di Jalan Pocut Baren, Nombor 57 B. Sementara di Bali terdapat juga di Jalan Teuku Umar Barat Nombor 888D dengan waktu operasi dari 09.30 hingga 17.00 pada hari Isnin hingga Jumaat.

Untuk kawasan metropolitan, seperti DKI Jakarta, terdapat lebih daripada satu tempat perkhidmatan dengan waktu buka dan tutup yang berbeza. Untuk nombor telefon, kadang-kadang mereka termasuk nombor telefon bimbit sebagai cara komunikasi peribadi dengan pelanggan.

Wilayah Jawa, seperti Jawa Barat, Jawa Timur, dan Jawa Tengah juga mempunyai lebih daripada satu Pusat Perkhidmatan Asus untuk Membaiki Kerosakan setiap wilayah. Setiap daripada mereka mempunyai nombor yang berbeza, tetapi integrasi tetap satu, iaitu, kepada nombor 1500 128.

Menggunakan Teknik Pembaikan Dalam Talian

Kelebihan menggunakan Pusat Servis Asus Untuk Kerosakan Pembaikan dari tempat servis yang tidak dibenarkan adalah mempunyai akses untuk melibatkan diri dalam proses pembaikan dan pengawasan dalam talian. Ini tidak boleh diperolehi di semua titik perkhidmatan.

Untuk dapat mengakses perkhidmatan ini , anda perlu pergi ke perkhidmatan pelanggan dalam talian dan mengikuti beberapa arahan. Perkhidmatan dalam bentuk pendaftaran, memeriksa status pembaikan, memeriksa jaminan, kepada maklumat jualan produk terkini boleh diakses oleh komuniti yang lebih luas.

Jika anda tidak menemui lokasi perkhidmatan dari tempat berhampiran rumah anda , anda boleh menyemaknya terus dari laman web rasmi. Ini mengelakkan sebarang keraguan sama ada tapak pembaikan yang dilawati benar-benar dari pusatnya atau hanya lakonan prankster.

Setiap rantau mempunyai beberapa cawangan dengan nombor yang berbeza, mungkin ada satu bandar dengan hanya satu outlet. Setiap lokasi biasanya termasuk nombor yang boleh dicapai supaya anda boleh mengesahkan waktu operasi sebelum melawat lokasi langsung.

Di Pusat Servis Asus di mana kerosakan dibaiki, anda bukan sahaja boleh membaiki satu jenis peranti, seperti komputer riba.  Anda juga boleh membawa telefon bimbit, papan induk, papan kekunci, tablet, atau apa-apa lagi selagi ia dikeluarkan oleh Asustek Computer Inc.

Pelbagai Kerosakan kepada Papan Induk

Apabila komputer riba, PC, atau apa-apa yang serupa mempunyai kerosakan pada peranti, pastinya tidak sukar untuk menjelaskannya kepada juruteknik. Walau bagaimanapun, ini tidak terpakai apabila kerosakan berlaku pada beberapa peranti yang maklumatnya tidak dinyatakan.

Ambil contoh papan induk yang merupakan pautan keseluruhan sistem untuk berfungsi dengan baik untuk operasi komputer. Kadang-kadang anda perlu membawa peranti ini ke Pusat Servis Asus untuk Membaiki Kerosakan jika anda mengalami ini:

  1. Terlalu panas

Terdapat pelbagai sebab mengapa peranti elektronik boleh terlalu panas apabila digunakan. Ia boleh kerana ia dihidupkan terlalu lama atau terlalu berat untuk menjalankan proses tertentu. Biasanya apabila bermain permainan dalam talian atau permainan lain, ia mencetuskan terlalu panas telefon bimbit.

  1. IC Komponen Api

IC ini bertindak sebagai pengawal pada CPU dengan peranan yang sangat penting dalamuh komponen komputer. GangguanIC akan menyebabkan kerosakan lengkap kerana papan induk tidak melaksanakan fungsi yang betul pada komputer.

  1. Overclocking CPU dan Banyak Lagi

Overclocking ini adalah kesan sampingan untuk menambah kuasa kepada pelbagai komponen CPU dari standard. Ia biasanya sangat biasa bagi pemasang komputer untuk membongkar pelbagai komponen dan menggantikannya dengan cetakan yang lebih terkini.

  1. Bekalan Elektrik tidak stabil

Bekalan sesalur yang tidak stabil mungkin menunjukkan voltan yang terlalu besar atau terlalu kecil. Sekiranya terlalu besar maka ia berpotensi untuk dibakar, jika terlalu kecil maka papan induk tidak akan berfungsi dengan baik. Memeriksa kuasa elektrik adalah perkara yang bijak untuk dilakukan.

Gejala paling mudah dari tiga perkara di atas adalah terlalu panas, Biasanya orang akan menggunakan kipas komputer riba jika apa yang digunakan adalah komputer riba. Malangnya untuk beberapa syarat memerlukan Kerosakan Tapak Pembaikan Pusat Perkhidmatan Asus.

Petua untuk Berkomunikasi dengan Pihak Perkhidmatan

Beberapa petua bagi anda yang ingin menggunakan perkhidmatan perkhidmatan perkhidmatan asus membaiki kerosakan, anda harus memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut:

  1. Ketahui sumber sebenar kerosakan dari mana.  Anda boleh mencari pelbagai kesusasteraan untuk memastikan maklumat yang diberikan kepada juruteknik bukan hanya prasangka, tetapi benar.
  2. Minta mereka untuk memeriksa secara keseluruhan, jika dikhuatiri bahawa penjelasan yang dibentangkan tidak begitu menggambarkan kerosakan.
  3. Sediakan kos pembaikan dengan julat sekitar Rp. 150,000 dan kos lain yang boleh anda  pastikan terlebih dahulu bertanya kepada orang yang berkenaan.
  4. Pastikan peranti yang akan dibaiki masih atau tidak jaminan. Kerana jika ada, ia akan benar-benar membantu anda dalam mengurangkan kos atau ia boleh menjadi percuma sama sekali.
  5. Jika anda tidak dapat menerangkan dalam bahasa teknikal maka anda hanya boleh menerangkan semua keadaan kerosakan, seperti tiba-tiba dimatikan, skrin menjadi hitam, bunyi tidak keluar, dan sebagainya.
  6. Sediakan diri anda untuk menangani kemungkinan penambahbaikan lebih lama daripada masa yang dijanjikan sebelum ini. Ini boleh berlaku jika di tengah-tengah pembaikan terdapat beberapa komponen yang mesti dibaiki dan ia di luar jangkaan awal.

Terdapat banyak sebab orang pergi ke lokasi perkhidmatan dan pelbagai pertimbangan mengapa memilih yang rasmi, sementara banyak yang tidak rasmi. Pusat Servis Asus Untuk Kerosakan Pembaikan menyediakan perkhidmatan bukan sahaja perkhidmatan, tetapi juga jaminan.

Selengkapnya